Nu korting op Ymea bij bol. Bekijk actie

overgangstips

Passiebloem

Passiebloem helpt bij overgang
P assiebloem is rustgevend en helpt bij een goede nachtrust. Wat doet passiebloem dan precies en waarom kan dit natuurlijke ingrediënt je helpen bij de overgang? Lees het hier

Waar komt de passiebloem vandaan en hoe groeit de plant?

De naam Passiebloem, Passiflora, is afgeleid van Passio (lijden) en Flos (bloem) en is bedacht door Spaanse missionarissen in Zuid-Amerika. Zij zagen in de passiebloem een symbool van het lijden of de passie van Jezus Christus.

De passiebloem behoort tot de passiebloem familie en bevat ongeveer vijfhonderd verschillende soorten. De passiebloem groeit van nature in het zuidoosten van de Verenigde Staten, in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en de Caraïben. Daarnaast wordt de plant tegenwoordig ook in tropische en subtropische klimaatzones gekweekt.

De passiebloem is een winterharde klimplant en blijft gedurende het hele jaar groen. De plant kan wel 3 tot 10 meter hoog worden. De stengels van de plant zijn tenger en dragen drielobbige, puntige en groenblijvende bladeren met een fijn getande rand. De melkwitte bloem heeft een lila kroon en groene en paarse stampers en bloeit tussen juni en oktober.

Leuk weetje: na de bloei verschijnen er eetbare passievruchten met meestal een paars gekleurde buitenkant!

Waar werd de passiebloem voor gebruikt?

De passiebloem werd door Noord-Amerikaanse Indianen gebruikt bij innerlijke onrust. In 1569 ontdekte een Spaanse arts de rustgevende invloed van de passiebloem. Pas vanaf 1867 werd de passiebloem vooral populair als slaapbevorderend en natuurlijk rustgevend middel.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd passiebloem als natuurlijke rustgever ingezet bij soldaten.

Waarom helpt passiebloem bij de overgang?

Passiebloem heeft een rustgevende invloed en geeft ondersteuning bij een fijne nachtrust. Daarnaast wordt het ook gebruikt in tijden van stress, omwille van de ontspannende invloed. Passiebloem kan worden gebruikt in de overgang vanwege deze rustgevende invloed.
Ook helpt passiebloem bij prikkelbare gevoelens die je tijdens de overgang kunt ervaren.

Passiebloem in Ymea Dag & Nacht

De producten van Ymea bevatten speciale combinaties van kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Zo bevat het product Ymea Dag & Nacht onder andere passiebloem. Passiebloem is rustgevend en ondersteunt de nachtrust.

 

Ontdek ook hoe valeriaan, citroenmelisse en cayennepeper jou kunnen ondersteunen tijdens de overgang.