De menopauze

Elke vrouw krijgt ermee te maken: de menopauze. Dit begrip staat voor je laatste menstruatie – je kunt dus pas achteraf vaststellen wanneer je menopauze is geweest. Sommige mensen gebruiken de term menopauze om de hele overgang aan te duiden. Lees hier over de definitie, het ontstaan en het herkennen van de menopauze.

Wat is de menopauze?

De overgang bestaat uit verschillende fases en momenten:
De premenopauze
De premenopauze is de periode voor je laatste menstruatie. Tijdens deze fase wisselt de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam. Daardoor wordt je menstruatie vaak onregelmatiger en kan hij heviger of juist lichter worden.
De menopauze
Je laatste menstruatie wordt de menopauze genoemd. Je weet pas wanneer jouw menopauze was als je minstens 12 maanden niet meer ongesteld bent geweest.
De postmenopauze
Tijdens de postmenopauze, de periode na je laatste menstruatie, gaat je lichaam op zoek naar een nieuwe hormoonbalans. De lengte van deze drie fases verschilt per vrouw. De meeste vrouwen komen tussen hun 45e en hun 55e in de overgang.

Hoe ontstaat de menopauze?

Tijdens de overgang neemt de productie van de hormonen oestrogeen en progesteron in je lichaam geleidelijk af. Dit zijn de hormonen die zorgen voor je maandelijkse cyclus. Door de afname van deze hormonen stopt uiteindelijk je menstruatie en kom je in de menopauze.

Wat kun je doen tegen de menopauze?

De menopauze is onderdeel van een natuurlijk proces: je lichaam maakt zich op voor de volgende levensfase. Daar kun je niets aan veranderen. Maar je kunt wel de verschijnselen van de overgang beïnvloeden. Tijdens de menopauze is het erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen door gezond te eten en voldoende te bewegen. Daarnaast kan een voedingssupplement zoals Ymea Overgang je op natuurlijke wijze ondersteunen bij overgangsverschijnselen zoals nachtzweten, opvliegers, stemmingswisselingen en prikkelbare gevoelens1*. 1Salie *Evaluatie gezondheidsclaims is lopende.    

Hoe kan Ymea mij helpen?

De producten van Ymea bieden ondersteuning op een natuurlijke wijze tijdens de overgang. Het is daarnaast belangrijk een gezonde levensstijl aan te houden, kies voor een evenwichtige en gevarieerde voedingsstijl. Ontdek de producten van Ymea en hoe deze jou kunnen ondersteunen bij jouw overgangsverschijnselen. 

Slide Image 0

Ymea 8-in-1

Bekijk product
Slide Image 1

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product
Slide Image 2

Ymea Overgang

Bekijk product
Slide Image 3

Ymea Silhouet

Bekijk product
Slide Image 4

Ymea Totaal Extra Energie

Bekijk product