Nu korting op Ymea bij Bol. Bekijk actie

overgangstips

Welzijn

E en actieve leefstijl zorgt dat je voldoende energie en ontspanning krijgt. Om gezond te blijven, moet je volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen minstens 5 dagen per week 30 minuten bewegen. Je hoeft niet elke dag intensief te sporten: een stevige wandeling of grondig stofzuigen tellen ook mee, als hierdoor je hartslag toeneemt

Een actieve leefstijl helpt

5 tips om meer te bewegen

1. Kies een manier van bewegen die je leuk vindt. Zo blijf je gemotiveerd, beweeg je langer en heb je er nog plezier in ook.
2. Beweeg samen met anderen. Een groepsles of wandelclubje is een mooie stok achter de deur om in beweging te komen. Zo blijf je gemotiveerd en houd je het langer vol dan als je alles alleen doet.
3. Voeg beweging toe aan je dagelijkse routine. Maak een ommetje als je een telefoongesprek voert of neem de trap in plaats van de lift. Zo beweeg je ongemerkt best veel. Daarnaast kun je dan regelmatig iets intensiever bewegen of sporten.
4. Download één van de vele apps die je kunnen helpen om je conditie op te bouwen of meer te bewegen. Bijvoorbeeld een stappenteller of hardloop-app. Zo’n digitaal maatje houdt je bij de les en herinnert je aan je voornemens.
5. Plan een vaste tijd voor je dagelijkse beweging. Zo wordt het routine en raak je er snel aan gewend.
6. Tuinieren en klussen zijn ook goede manieren om te bewegen: je beweegt ongemerkt omdat je je concentreert op je taak, en je bent ook nog eens productief bezig.

Gun jezelf rust

Net als goede voeding en beweging is ontspanning erg belangrijk om je tijdens de overgang goed en gezond te voelen. Bouw dus regelmatig een rustmoment in: ontspan met een goed boek op de bank, trek de natuur in, of verwen jezelf met een massage. Als je regelmatig rust neemt, ben je beter bestand tegen overgangsverschijnselen zoals innerlijke onrust. En als je ‘s avonds voor je naar bed gaat bewust even ontspanning zoekt, slaap je beter.