Nu korting op Ymea bij bij bol.com. Bekijk actie

overgangstips

Cayennepeper

Cayennepeper helpt bij overgang
C ayennepeper kan vrouwen in de overgang ondersteunen bij het behoud van hun figuur. Wat doet cayennepeper en waarom kan dit natuurlijk ingrediënt helpen bij de overgang? Lees het hier

Waar komt de naam Cayennepeper vandaan?

Cayennepeper is een specerij en behoort tot de familie van de pepers, Solanaceae. De Latijnse naam voor cayennepeper is Capsicum Annum. Capsicum is afgeleid van het woord capsa (doos), verwijzend naar de holle vrucht ofwel afgeleid van het Griekse woord kapto (bijten) verwijzend naar de scherpe smaak.

De stamplant van cayennepeper is niet meer in het wild te vinden. Van oorsprong groeide de plant in Mexico. Door de Indianen werd de stamplant veredeld tot verschillende kweekvormen. Na de ontdekking van Amerika werden de zaden door de Spanjaarden en Portugezen verspreid in delen van Afrika en Azië.

Waar werd cayennepeper voor gebruikt?

Cayennepeper was een lange tijd de enige specerij voor de Indianen van Mexico tot Chili. De Azteken en Maya’s gebruikten cayennepeper eeuwenlang op verschillende manieren:

• Eetlust opwekkend
• Stimulerend voor de spijsvertering
• Voor uitwendig gebruik als verwarmend middel

Er werd voor het eerst geschreven over de invloed van cayennepeper door de arts die met Columbus mee reisde. Door de reizen die de Spanjaarden maakten werd cayennepeper langzaam aan verspreid. Al snel werd de specerij opgenomen in de Zuidoost Aziatische keuken en later ook in de Zuid-Europese keuken. Tientallen jaren later volgde ook de keukens van de Noordelijk Europese landen.

Waar helpt cayennepeper bij?

Cayennepeper bevat de stof genaamd capsaïcine. Capsaïcine is verantwoordelijk voor de hete smaak, hoe heter de peper hoe meer capsaïcine de peper bevat. Ook is deze stof verantwoordelijk voor positieve eigenschappen. Cayennepeper kan onder andere:

• Bijdragen aan gewichtsverlies
• De spijsvertering bevorderen

Leuk weetje: vroeger werd cayennepeper gebruikt om koude handen en voeten te bestrijden, men deed dan wat peper in de sokken om koude tenen tegen te gaan.

Waarom helpt cayennepeper bij de overgang?

Een veel voorkomend overgangsverschijnsel bij vrouwen in de overgang is gewichtstoename. Dit komt door veranderingen in je hormoonbalans: daardoor kan je stofwisseling vertragen en je lichaam meer vet vasthouden. Cayennepeper helpt bij het afvallen en ondersteunt daardoor het behoud van je silhouet tijdens de overgang.

 

Ontdek ook hoe passiebloem en citroenmelisse jou kunnen ondersteunen tijdens de overgang.

Cayennepeper in Ymea Silhouet

De producten van Ymea bevatten speciale combinaties van kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Zo bevat het product Ymea Silhouet onder andere cayennepeper. Cayennepeper helpt je bij afvallen.