Nu korting op Ymea bij bij bol.com. Bekijk actie

overgangstips

Citroenmelisse

Citroenmelisse helpt bij overgang
C itroenmelisse draagt bij aan ontspanning. Wat doet citroenmelisse precies met je? En waarom kan dit natuurlijke ingrediënt je helpen bij de overgang? Lees het hier

Waar komt citroenmelisse vandaan?

De Latijnse naam van citroenmelisse is Melissa Officinalis en behoort tot de familie Lamiaceae. De plant komt van oorsprong uit Turkije en het oostelijk deel van het Middellandse-Zeegebied. Inmiddels is citroenmelisse een algemene tuinplant geworden. De plant groeit het liefst op licht vochtige en frisse plekken, het liefst half in de schaduw.

 

Leuk weetje: Melissa betekent “honingbij” en erg toepasselijk aangezien citroenmelisse veel bijen aantrekt.

Hoe ziet citroenmelisse eruit?

De plant groeit in bosjes en heeft korte en taaie wortels. Bovengronds zijn er meerdere behaarde stengels die ongeveer 30 cm tot 1 meter groot kunnen worden met frisgroene bladeren. De behaarde bladeren voelen ruw aan, bij kneuzing van de bladeren wordt er een typische citroengeur verspreid. Juni tot oktober is de bloeiperiode van de plant, echter bloeien er niet altijd bloemen. De bloemen zijn klein en hebben een zachtgeel tot vuilwitte kleur.

Waar werd citroenmelisse voor gebruikt?

Citroenmelisse wordt al sinds mensenheugenis gebruikt. In de 10e eeuw werd citroenmelisse gebruikt om de gemoedstoestand te ondersteunen. Later werd citroenmelisse een belangrijke plant in kloostertuinen waar monniken de plant gebruikten. De Engelse schrijver John Evelyn stelde in 1679 dat citroenmelisse ook goed is voor het geheugen.

Waar helpt citroenmelisse bij?

Citroenmelisse kan op verschillende manieren ondersteuning bieden voor het lichaam. Zo draagt citroenmelisse bij aan ontspanning en een goede gemoedstoestand.

 

Vroeger werd er citroenmelisse thee gedronken. Dit werd gezien als een middel waarmee je meer dan 100 jaar oud kon worden. Tegenwoordig wordt het drinken van citroenmelisse thee vooral gebruikt als ontspannend middel.

Waarom helpt citroenmelisse bij de overgang?

Citroenmelisse heeft een ontspannende invloed. Dit natuurlijke ingrediënt is geschikt voor vrouwen in de overgang die minder lekker slapen. Door de ontspannende invloed van citroenmelisse draagt het natuurlijke ingrediënt bij om lekker te slapen.

Citroenmelisse in Ymea Dag & Nacht

De producten van Ymea bevatten speciale combinaties van kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Zo bevat het product Ymea Dag & Nacht onder andere citroenmelisse wat bijdraagt aan het ontspannen.

 

Ontdek ook hoe passiebloem en cayennepeper jou kunnen ondersteunen tijdens de overgang.