Nu korting op Ymea bij bij bol.com. Bekijk actie

Postmenopauze

Wat is de postmenopauze?

De postmenopauze is de periode die volgt op de menopauze (je laatste menstruatie). Je eicellen zijn op, je hebt geen menstruaties meer en je eierstokken maken geen hormonen meer aan. Je lichaam heeft de overgang van vruchtbaarheid naar onvruchtbaarheid gemaakt.

Hoe lang duurt de postmenopauze?

De overgang is een natuurlijk proces dat van vrouw tot vrouw verschilt. Het gehele overgangsproces, de premenopauze, de menopauze en de postmenopauze, duurt gemiddeld vijf jaar. De postmenopauze duurt zelf gemiddeld twee tot vijf jaar. Doordat je eierstokken geen oestrogeen meer aanmaken, moet je lichaam het nu hebben van de oestrogeenproductie door je bijnieren en uit je vetweefsel. Deze aanmaak is vaak niet voldoende om je hormonen weer in evenwicht te krijgen. Je lichaam heeft even de tijd nodig om weer een nieuwe balans te vinden.

Postmenopauzale klachten

Doordat je lichaam na de menopauze nog op zoek is naar een nieuw evenwicht, kun je na je laatste menstruatie nog steeds last hebben van bepaalde overgangsverschijnselen, zoals opvliegers en stemmingswisselingen. Veel vrouwen ervaren daarnaast ook postmenopauzaal bloedverlies (PMB). Dit houdt in dat ze minstens 1 jaar na hun laatste menstruatie te maken krijgen met vaginaal bloedverlies, bijvoorbeeld veroorzaakt door droogte aan het slijmvlies van de vagina. Neem contact op met je huisarts wanneer je vragen hebt over de oorzaak van jouw bloedverlies na de menopauze.

Je lichaam verandert tijdens de overgang, maar jij blijft wie je bent. Er gebeurt van alles in je en misschien voel je je ook anders. Maar je persoonlijkheid verandert niet. Blijf dicht bij jezelf door de dingen te doen die bij je passen en die je voorheen ook deed.

 

Dit is een informatiepagina. Ymea heeft geen producten die bestemd zijn voor postmenopauzale klachten.

Ondersteuning door Ymea

Je kunt de producten van Ymea ook gebruiken bij overgangsverschijnselen tijdens de postmenopauze. Al onze producten zorgen voor een natuurlijke ondersteuning. Ontdek welk product past bij jouw specifieke overgangsverschijnselen!

Slide Image 0

Ymea 8-in-1

Bekijk product
Slide Image 1

Ymea Silhouet

Bekijk product
Slide Image 2

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product
Slide Image 3

Ymea Stemming & Emotie

Bekijk product

Ymea Silhouet

Bekijk product

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product

Ymea Stemming & Emotie

Bekijk product