Premenopauze

Wat is de premenopauze?

De premenopauze, ook wel de pre overgang genoemd (‘pre’ betekent ‘voor’), is de periode vóór je laatste menstruatie. In deze fase stoppen je eierstokken langzaam met de aanmaak van hormonen. Hierdoor gaan je hormonen schommelen en kun je je eerste overgangsverschijnselen krijgen. De leeftijd waarop de premenopauze begint, verschilt van vrouw tot vrouw. De ene vrouw merkt dit al in haar dertiger jaren, de ander als ze de veertig al ruim gepasseerd is. Weer anderen merken in de premenopauze vrijwel niets.

Premenopauze en de menstruatie

In het begin van de premenopauze kan je menstruatie nog regelmatig zijn. Hoe dichter je bij de menopauze (je allerlaatste menstruatie) komt, hoe duidelijker de veranderingen in je menstruatiepatroon worden. De ongesteldheden komen korter of juist langer na elkaar. Ze zijn zwaarder of juist minder zwaar. Wanneer de cyclus van je menstruatie eenmaal duidelijk verandert – vaak gaat dit samen met opvliegers en (nachtelijk) transpireren – dan weet je dat je in de pre overgang bent. Deze periode wordt ook wel de peri-menopauze genoemd (‘peri’ betekent ‘in de buurt van’).

Ondersteuning tijdens de premenopauze

Hoe lang duurt de premenopauze?

Hoe lang de premenopauze duurt, verschilt van vrouw tot vrouw. Het totale overgangsproces – de premenopauze, de menopauze en de postmenopauze – kan drie tot tien jaar duren, met een gemiddelde van vier jaar.

Hoe kan Ymea mij helpen?

Ymea ondersteunt je op een natuurlijke manier tijdens de overgang. De verschillende producten van Ymea helpen bij verschillende overgangsverschijnselen. Ontdek welk product jou kan ondersteunen tijdens de overgang.

Slide Image 0

Ymea 8-in-1

Bekijk product
Slide Image 1

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product
Slide Image 2

Ymea Overgang

Bekijk product
Slide Image 3

Ymea Totaal Extra Energie

Bekijk product
Slide Image 4

Ymea Silhouet

Bekijk product