Nu korting op Ymea bij bol. Bekijk actie

overgangstips

Valeriaan

Valeriaan helpt bij overgang
V aleriaan draagt bij aan ontspanning en heeft een bevorderende invloed op de nachtrust. Wat doet valeriaan en waarom kan dit natuurlijk ingrediënt je helpen bij de overgang? Lees het hier

Waar komt de naam valeriaan vandaan?

De naam valeriaan, Valeriana Officinalis, is afkomstig uit de Latijnse taal, waar het goede gezondheid betekent. In de vorige eeuwen stond valeriaan ook bekend onder een andere naam, de Angelsaksen noemden het Amantilla.

Wat is valeriaan?

Valeriaan is een kruidachtige plant met wit-roze tot violette buisvormige bloempjes en groeit van nature in Europa, Rusland en Noord-Amerika. De plant is te vinden op vochtige plekken met een kalkrijke bodem, zoals op een weiland, in het bos of langs beekjes. Voor de voedingssupplementen worden de valeriaan planten speciaal gekweekt. Alleen de valeriaanwortel van de plant bevat de werkstof valeriaanzuur, die een heftige geur heeft.

Leuk weetje: valeriaan wordt ook wel eens kattenkruid genoemd, dit omdat katten afkomen op de geur van gedroogde valeriaanwortel!

Waar werd valeriaan voor gebruikt?

In de oudheid werd het middel al gebruikt om de nachtrust te bevorderen. In de loop van tijd heeft valeriaan zich op de kaart gezet als een natuurlijk ontspannend middel. Het wordt al jaren gebruikt als natuurlijke rustgever en bij een zenuwachtig gevoel. Ook wordt valeriaan gebruikt om thee van te zetten, dit heeft rustgevende invloed.

Waarom kan valeriaan helpen bij de overgang?

Tijdens de overgang ervaren sommige vrouwen een minder fijne nachtrust, dit kan leiden tot vermoeidheid. Valeriaan is slaapopwekkend en bevordert een normale, natuurlijke slaap. Ook heeft valeriaan een rustgevende invloed en vermindert innerlijke onrust wat bijdraagt aan een fijnere nachtrust.

Valeriaan in Ymea Dag & Nacht

De producten van Ymea bevatten speciale combinaties van kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Zo bevat het product Ymea Dag & Nacht onder andere valeriaan. Valeriaan heeft een positieve invloed op de nachtrust en helpt om lekker te slapen.

 

Benieuwd welke natuurlijke ingrediënten nog meer kunnen ondersteunen tijdens de overgang? Lees dan ook wat citroenmelisse, cayennepeper & passiebloem doen!