Hoe lang duurt de overgang?

De overgang duurt gemiddeld 5 jaar. De duur van de overgang is voor iedere vrouw verschillend. Sommige vrouwen ervaren 10 jaar lang overgangsverschijnselen, terwijl anderen er maar een paar jaar iets van merken. De overgang is een proces dat meerdere jaren duurt en drie fases kent: de premenopauze, de menopauze en de postmenopauze.

Op welke leeftijd begint de overgang?

Gemiddeld begint de overgang als je 47 jaar bent, maar de precieze leeftijd is voor iedere vrouw anders. De overgang vindt meestal plaats als je tussen 45 en 55 jaar oud bent. De gemiddelde vrouw verwacht dat zij op haar 50ste in de overgang zal komen. Vaak begint het echter al iets eerder: uit onderzoek blijkt dat de overgang bij de meeste vrouwen start op de leeftijd van 47 jaar.

Hoe herken je de eerste signalen van de overgang?

Veel vrouwen vragen het zich af en misschien jij ook wel: wanneer begint de overgang? Meestal is een verandering in je menstruatie het eerste signaal van je lichaam om te laten weten dat je in de overgang komt. Soms blijft je menstruatie plotseling uit, wordt deze onregelmatig, heviger of juist minder. Benieuwd naar wat er nog meer verandert? Lees dan ook ons artikel over menstruatie!

Daarnaast kun je ook al een aantal verschijnselen ervaren zoals  opvliegers, stemmingswisselingen of nachtzweten. Weet je niet zeker of je verschijnselen te maken hebben met de overgang? Doe dan de overgangstest of vraag je huisarts of een overgangsconsulente om advies.

Doe de overgangtest

 

Ondersteuning door Ymea

Kun jij wel wat ondersteuning gebruiken tijdens de overgang? De producten van Ymea ondersteunen jouw lichaam op een natuurlijke manier bij overgangsverschijnselen. Ontdek welk product het beste past bij jouw verschijnselen!

Slide Image 0

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product
Slide Image 1

Ymea Silhouet

Bekijk product
Slide Image 2

Ymea 8-in-1

Bekijk product
Slide Image 3

Ymea Stemming & Emotie

Bekijk product

Ymea Dag & Nacht

Bekijk product

Ymea Silhouet

Bekijk product

Ymea Stemming & Emotie

Bekijk product