Nu korting op Ymea bij bol. Bekijk actie

overgangstips

Top 5 boeken over de overgang

boeken over de overgang

Over de overgang kunnen veel vrouwen meepraten, maar gebeurt dit ook? Vaak niet. De overgang wordt door velen nog als taboe-onderwerp gezien. Doorgaans vinden vrouwen het lastig om over hun eigen ervaringen te vertellen. Juist daarom is het fijn om boeken over de overgang te lezen. Door informatie over de overgang met elkaar te delen, begrijp je beter hoe je lichaam werkt en waar overgangsverschijnselen vandaan komen. Boeken over de overgang laten je zien wat andere vrouwen tijdens de overgang ervaren en hoe ze met lichamelijke en geestelijke veranderingen omgaan. Vaak scheppen boeken over de overgang veel herkenning bij vrouwen. Begin daarom met lezen en vind antwoord op je vragen rondom de overgang. Dit is onze top 5 boeken overgang en ouder worden:

1. Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden, Isa Hoes en Medina Schuurman

In dit boek gaan Isa Hoes en Medina Schuurman op zoek naar antwoorden op allerlei vragen rondom de overgang. Ze doorbreken zelfs taboes over de overgang. In het boek wordt veel besproken; onverwachte opvliegers, stemmingswisselingen die in sociale situaties lastig kunnen zijn, het opnieuw ontdekken van seksualiteit en nog veel meer. Ook laten ze deskundigen op het gebied van de overgang aan het woord. Ben je op zoek naar een eerlijk en open boek over de overgang? Lees dan Te lijf: de kunst van het mooi ouder worden.

2. De overgang: het no-nonsense handboek, José Rozenbroek en Jos Teunis

Wil je meer weten over de overgang, maar laat je overbodige details liever achterwege? Ga dan voor De overgang: het no-nonsense handboek. Schrijvers José Rozenbroek en Jos Teunis geven je duidelijke antwoorden op verschillende overgangs-vragen. Dit wordt besproken aan de hand van de feiten, persoonlijke verhalen en concrete handvatten. Hier heb je echt wat aan!

3. Alles wat je moet weten over de overgang, Saron Petronilia

In Alles wat je moet weten over de overgang, lees je zowel over lichamelijke overgangsverschijnselen als emotionele of psychische overgangsverschijnselen. Het boek bevat tips en informatie om goed met de overgang om te kunnen gaan. Je kunt je inleven in de persoonlijke verhalen en komt te weten hoe bekende Nederlandse vrouwen de overgang ervaren. Zo werd Angela Groothuizen geïnterviewd voor dit boek. Een veelzijdig boek voor als je geïnteresseerd bent in de verschillende kanten van de overgang.

4. De overgang als bron van kracht, Christiane Northrup

Ben je geïnteresseerd in het spirituele leven? Christiane Northrup schetst in dit boek graag het verband tussen de overgang en het emotionele spirituele leven van de vrouw. Naast deze spirituele invalshoek, worden er ook praktische adviezen gegeven die je in de overgang kunt gebruiken. Zoals de titel doet beloven, zie je na het lezen van dit boek de overgang als bron van kracht. Go for it!

5. Jouw menopauze plan: in 6 stappen stralend de overgang door, Leen Steyaert

Leen Steyaert is een menopauze-expert en consulent. Niet voor niets is dit allesomvattende boek van haar verschenen. Hierin geeft ze handige tips: zo kom je een stuk soepeler de overgang door. Ook vind je er vragenlijsten waarmee je je eigen situatie duidelijk in beeld krijgt. Lees dit praktische boek voor een duwtje in de rug en volg de zes stappen naar een stralende overgang.

Lees meer over de overgang!

Wil je na het lezen van deze boeken over de overgang nog meer informatie over dit onderwerp? Lees dan meer over wat de overgang precies is, welke overgangsverschijnselen er zijn en welke overgangstips je misschien wel kunt gebruiken!